Metoder baserade på vetenskapliga studier och lång erfarenhet

Förebygga
Utreda
Behandla

På Rehabkliniken använder vi oss av behandlingsmetoder som är baserade i vetenskap och beprövad erfarenhet. Nya behandlingsmetoder inkluderas fortlöpande och äldre inaktuella metoder fasas ut. Vårt verksamhetsområde är att förebygga, utreda och behandla funktionsrubbningar och smärttillstånd i rörelse- och stödjeorganen.

Boka naprapat
 
Boka massage/pt

Naprapati

Naprapaten undersöker och behandlar utifrån ett funktionstänkande. Ofta är smärtor orsakade av störd funktion (på olika sätt), mer än av skadad vävnad. Samspelet mellan ledrörlighet och muskelfunktion är det viktiga. Nervsystemets funktion spelar här en viktig roll. Naprapaten behandlar utifrån detta perspektiv och använder då ledkorrigerande behandling i kombination med mjukdelsbehandling (ex massage, stretching). Andra kompletterande behandlingar kan förekomma. Träningsrådgivning och instruktioner i vårt egna rehab-gym ingår ofta som ett moment, för långsiktiga resultat.

Massage

Massagen kan hjälpa till att lugna ned överspända muskler. Den har en god effekt på blodcirkulationen och har även en lugnande effekt genom frisättning av ”lugn och ro hormonet” oxytocin. Sammantaget ger detta ofta bra resultat på värk/besvär av muskelspänningskaraktär.

Använd din friskvårdspeng – boka via:

       

Stötvågsbehandling

Stötvågsbehandling, s.k. shockwave, har visat bra resultat på kroniska inflammationstillstånd. Exempel på sådana besvär kan vara hälseneinflammation, hälsporre, hopparknä, löparknä, axelsmärtor och tennisarmbåge.

Rehabkliniken har lång erfarenhet av att erbjuda denna typ av behandling. Det behandlingen åstadkommer är att hjälpa kroppen till en förnyad läkeprocess i ett område där en inflammation blivit seglivad. I kombination med en grundlig analys om varför besvären uppkommit finns det större möjligheter till en långsiktig lösning på problemen, där patientens egen träning i princip alltid får en viktig roll för prognosen framöver.

Akupunktur

Akupunktur är en del av den traditionella kinesiska medicinen ”TCM”. Den innebär instick av nålar i kroppen, vilket har utvecklats under årtusenden i Kina. Sedan 1970-talet används akupunkturen i ökande grad inom sjukvården i Sverige, främst som smärtlindring. Här på Rehabkliniken behandlar vi problem och smärta relaterade till rörelseorganen. Det gäller även med de patienter då vi väljer att använda akupunktur.

Förebyggande arbete

I det enskilda patientfallet är det väldigt ofta så att det mesta och bästa förebyggande arbetet handlar om träning – både fysiskt och mentalt. Detta är något som vi på Rehabkliniken kan ge instruktioner och inspiration till, men själva träningen måste genomföras av den som ska ha nytta av den. Här kommer egenansvaret hos patienten in.

I vårt arbete med företag kan det förebyggande arbetet handla om kunskapsöverföring i olika former. Vi utformar gärna ett program utifrån just ert behov! Kontakta oss gärna för en förutsättningslös diskussion.

Läs mer och se tips på övningar

Priser naprapat

Naprapatbesök 740 kr
Gäller även stötvågsbehandling och akupunktur

Priser massage

30 min 460 kr
45 min 600 kr
60 min 770 kr

Kontakta oss!

Har du en fråga om en specifik skada? Önskar du att vi tar fram tips på någon övning? Eller vill du att vi tar en förutsättningslös diskussion om hur vi kan hjälpa till att lyfta hälsan på ditt företag? Fyll i kontaktformuläret nedan, så återkopplar vi inom kort.